El Sistema

Vad är El Sistema?

El Sistema är en metod för att lära sig musik i alla dess former. Metodens kärna är att skapa och utveckla goda relationer och bli en del i en gemenskap. Forskning visar att deltagande i musik, sång och rytmik förbättrar hälsa och inlärningsförmåga. Vi vill öka era barn möjligheter till ett rikt kulturliv! Gå in på www.elsistema.se om du vill läsa mer.

Alla elever i förskoleklass och alla som anmäler intresse i årskurs 1 erbjuds undervisning antingen i rytmik/fiol/cello eller rytmik/slagverk/ blåsorkester.

• F-klasserna träffas under ordinarie skoltid kl. 12:00-13:00, en gång i veckan.
  • Årskurs 1-elever träffas tre gånger i veckan, måndag, tisdag och onsdag, på fritidstid. Antingen spelar man i någon av de två rytmik/cello/fiol-grupperna kl 14:15-15:15 alternativt kl 15:30-16:30. Eller så är man med i någon av de två grupperna inom rytmik/slagverk/blåsorkester kl 14:15-15:15 alternativt kl 15:30-16:30.

Det är kostnadsfritt att delta.

Ansvarig för El Sistema på Slättgårdsskolan:
Johanna Linnaeus
Ansvarig för El Sistema på Slättgårdsskolan