El Sistema

Vad är El Sistema?

El Sistema är en metod för att lära sig musik i alla dess former. Metodens kärna är att skapa och utveckla goda relationer och bli en del i en gemenskap. Forskning visar att deltagande i musik, sång och rytmik förbättrar hälsa och inlärningsförmåga. Vi vill öka era barn möjligheter till ett rikt kulturliv! Gå in på www.elsistema.se om du vill läsa mer.

Alla elever i förskoleklass och alla som anmäler intresse i årskurs 1 erbjuds undervisning antingen i rytmik/fiol/cello eller rytmik/slagverk/ blåsorkester.

• F-klasserna träffas under ordinarie skoltid kl. 12:00-13:00, en gång i veckan.
  • Årskurs 1-elever träffas tre gånger i veckan, måndag, tisdag och onsdag, på fritidstid. Antingen spelar man i någon av de två rytmik/cello/fiol-grupperna kl 14:15-15:15 alternativt kl 15:30-16:30. Eller så är man med i någon av de två grupperna inom rytmik/slagverk/blåsorkester kl 14:15-15:15 alternativt kl 15:30-16:30.

VänsDay varje onsdag!

Varje onsdag kl 17:00-18:00 träffas elever och vårdnadshavare eller annan anhörig tillsammans med ansvariga från El Sitema. Vi leker lekar, uppträder inför varandra, besöker och uppträder på olika scener i Stockholm, fikar, lyssnar på gästartister m.m. Minst en vårdnadshavare följer med varje elev på VänsDay, och man får gärna ta med sig fler familjemedlemmar! Detta är veckans roliga timme helt enkelt! Vi kallar det  för VänsDay!

Det är kostnadsfritt att delta.

Ansvarig för El Sistema på Slättgårdsskolan:
Johanna Linnaeus
Ansvarig för El Sistema på Slättgårdsskolan